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Abstract: 

Shower water is not regulated by the asbestos NESHAP. In addition, EPA has no other 
regulations which would prohibit disposal of shower water into the sewer. 

Letter: 

June 28, 1985


Jerry W. Sanders

Thermo Engineering Co., Inc.

325 South Date Street

P.O. Box 475

Gibson City, Illinois 60936


Dear Mr. Sanders:


Thank you for your June 12, 1985, letter concerning the disposal of shower water used by 

personnel involved in asbestos abatement. You ask if there are any regulations prohibiting 

disposal of this water into the normal sewer lines. 


Shower water is not regulated by the asbestos National Emission Standard for Hazardous 

Air Pollutants (NESHAP), 40 CFR 61.140, et seq. In addition, I have determined that the 

U.S. Environmental Protection Agency has no other regulations which would prohibit 

disposal of this water into the sewer. 


If I can be of further assistance, you may contact me at 312-886-6793. 


Sincerely yours,


Bruce A. Varner

NESHAP Coordinator

Air Compliance Branch (5AC-26)


cc: Otto Klein

Illinois Environmental Protection Agency


bcc: Richard Biondi

Compliance Monitoring Branch, SSCD (EN-341)


Tony Restaino (5S-P&TSB-16)

Glenn Pratt (5WQP-TUB-8)
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